Os og vores miljø

#PROFFS! Vi arbejder klimabevidst og gennemfører mange konkrete økologiske tiltag.

#PROFFS - Dette værdibegreb gennemsyrer alt, hvad vi gør, ikke mindst vores aktiviteter mod målet om at blive en helt cirkulær virksomhed. Miljø- og klimabeskyttelse spiller en vigtig rolle i dette, da vi bruger de ressourcer, der er tilgængelige, på en ansvarlig måde. Som virksomhed ønsker vi aktivt at forme fremtiden og fremme en bæredygtig udvikling. Derfor er økologisk, fornuftig og klimabevidst forretningsdrift virkelig vigtigt for os. En vigtig indikator for en økologisk økonomi er, hvordan vi håndterer de udledninger, vi forårsager.

Undgå og reducere CO₂-udledninger

Vi vælger mange af vores veje fremad, så vores økonomiske aktiviteter påvirker miljøet og klimaet så lidt som muligt. Af dyb overbevisning har vi derfor gennemført omfattende økologiske tiltag de seneste år. Vi fortsætter med fuld kraft med at forhindre, at udledninger af drivhusgasser opstår i første omgang, og med at reducere uundgåelige CO₂-udledninger så meget som muligt.

Hvad gør vi så, konkret?

 • Vi dækker 100 % af vores energibehov med grøn strøm.
 • Vores opvarmningssystem er valgt specielt med henblik på energiforbruget, og vi opvarmer ikke nogen lokaler med direkte elektricitet.
 • Vores logistikcenter i Landvetter, der opfylder de højeste energikrav, opvarmes til 98 % af varmen fra udsugningen i bygningens andre dele. Alle vores lagre og lokaler er udstyret med LED-belysning, hvilket giver os bedre belysning og samtidig sparer op til 85 % energi sammenlignet med alternative lyskilder.
 • Vi bruger i øjeblikket plastfri og miljøvenlig emballage til mere end 95 % af vores forsendelser.
 • Vores emballage kan genbruges til forsendelse og returforsendelse eller genanvendes. Selvfølgelig er vi medlemmer af Erhvervslivets emballageindsamling.
 • Vores pakker sendes på en klimavenlig måde, hvor de fleste fjerntransporter sker med strøm eller med brændstoffet HVO100, som er fornybart. Sidste etape håndteres af flere speditører med elbiler. Ændringen sker hurtigt, og flere og flere transportører kan prale af helt emissionsfrie leverancer.
 • Vores returfrekvens ligger kun på cirka to procent. Vi kontrollerer og reparerer returnerede produkter, hvor det er muligt, og genanvender mange af dem.
 • Vores partner Returhuset håndterer gods, som vi ikke selv reparerer. De graderer produkterne, reparerer efter behov og sælger dem videre, så de får nyt liv. Hvis det ikke er muligt at genanvende, genanvender de materialet på bedst mulig måde.
 • Vi satser kontinuerligt på et voksende udvalg af brugte produkter, som vi kalder Renoverede og Brugte.
 • Teknikproffset har en stadigt voksende flåde af elbiler, og vores kolleger har adgang til Europas største ladenetværk såvel som til vores egne hurtigladestationer på virksomhedens hovedkontor.
 • Gennem affaldssortering genanvender vi forbrugsmaterialer. For det materiale, der ikke kan sorteres på stedet, sendes det direkte til genanvendelse.
 • På Teknikproffset tilbyder vi høj kvalitet mad fra vores eget café, hvilket fører til besparelser i unødvendige persontransporter.
 • Vi evaluerer løbende vores miljøarbejde og samarbejder med vores leverandører og transportører for at minimere vores miljøpåvirkning.